Hirdetés

A Parrot új drónja testen kívüli élményt ígér



|

A Bebop Drone-t 180 fokos látószögű, halszemoptikás fedélzeti kamerával szerelték fel. Az Oculus Rifttel is kompatibilis.

Hirdetés

2010-es bemutatásakor a Parrot AR.Drone igazán figyelemreméltó játékszernek számított. Az iPhone-nal irányítható drón második, jóval könnyebben kezelhető és tartósabb generációját 2012-ben dobta piacra a vállalat; azóta nem jelentkeztek különösebb újdonsággal. Egészen mostanáig. A Parrot vasárnap mutatta be a Bebop Drone-t (más néven AR.Drone 3.0-at), amelyet elsősorban azoknak szánnak, akik szeretnének jó minőségű légi felvételeket készíteni. A fejlesztők azt remélik, hogy remek kamerájának és beépített, a programozott repülést is támogató GPS-ének köszönhetően legnagyobb piaci versenytárásához, a DJI Phantom 2 Vision-hez hasonlóan az új Parrot is hamar népszerűvé válik a filmesek és a profi fotósok körében.

Hirdetés

Sőt, ha lehet, még népszerűbbé, hiszen a Bebop Drone-t egy forradalmian új képstabilizátorral is felszerelték – ráadásul az Oculus Rift virtuális valóság (VR) sisakjával is kompatibilis. A Parrot mérnökeinek sikerült megoldaniuk, hogy ne kelljen súlyfelesleget jelentő motorokat beépíteniük a kamera mozgatásához; a drón egyetlen fix, 180 fokos látószögű halszemoptika, egy dedikált képfeldolgozó processzor és egy halom szenzor segítségével tud „körülnézni”. A rendszer téglalap alakú képeket vág ki a halszemoptikával készült felvételekből, és ezzel párhuzamosan digitális módszerrel stabilizálja a képet.

Az Oculus Rifttel együtt testen kívüli élményt ígér
 

A halszemoptikai egészen különleges felhasználási lehetőségeket tartogat a Parrot-tulajdonossok számára. Azok, akik megvásárolják a géphez tartozó Skycontroller távirányítót, egy VR-headsetet is csatlakoztathatnak a rendszerhez, amelynek segítségével maguk is bámészkodhatnak repülés közben a kamerán keresztül – ami a beszámolók szerint valódi „testen kívüli élményt” nyújt.

A Bebop Drone egyetlen igazi gyengesége az üzemideje: egy feltöltéssel alig 12 percig tudja levegőben tartani az 1200 mAH-os akkumulátor. A drónt valamikor az idei év negyedik negyedévében fogják piacra dobni. Az ára „valahol 300 és ezer dollár között” lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.