Hirdetés

A PlayStation 4 a legnépszerűbb konzol



|

Maga alá gyűrte a versenyben a Sony konzolja az Xbox One-t.

Hirdetés

A januári hónapot tekintve maga mögé utasította a Sony aktuális konzolja a Microsoft megoldását, az Xbox One-t. A konzolpiac helyzete már összesítésben is igen fényes, ugyanis éves összehasonlításban 17 százalékkal emelkedtek a hardveres eladások. Mivel azonban a 2014-es január egy héttel rövidebb volt, ezért a korrigált index már 47 százalékra rúg. 

Hirdetés

Az NPD Group szerint a PlayStation 4 abszolút maga mögé utasította az Xbox One-t a januári hónapban, konkrét számokkal ugyanakkor nem támasztották alá az állításaikat. A Bloomberg úgy tudja, hogy a Sony konzoljából kétszer annyi fogyott, mint a Microsoftéból. Ez igen éles váltást jelent, ugyanis decemberben még az Xbox One volt a népszerűbb. 

A konzolpiac játékeladásait tekintve a helyzet már nem olyan rózsás, a számok ugyanis 21 százalékos csökkenést mutatnak, és még korrigált index mellett is mínusz egy százalékon állnak. Januárban a legkedveltebbek a Call of Duty: Ghosts, az NBA 2K14, a Battlefield 4, az Assassin's Creed IV: Black Flag és a Grand Theft Auto V voltak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.