Hirdetés

A Predátorok és Hello Kitty PC-k otthonában jártunk



|

Kiugrottunk az Acer főhadiszállására, hogy megnézzük, hol születnek a Predatorok, hol és hogyan fejlesztették ki az Alpha 12-t és még azt is megtudtuk, miért nem jön Magyarországra Hello Kitty-s barebone mini PC. Pedig nagyon menő. Na és ki az a CloudProfessor?

Hirdetés

Kívülről átlagos irodaháznak tűnik, de belépve rögtön több meglepetés is fogad az Acer főhadiszállásán. Ez nem más, mint egy hamisítatlan Acer üzlet. Igen, egy üzlet, ahol minden Acer logóval van ellátva. Itt rögtön átverekedtük magunkat a tollakon, sapkákon és egyéb apróságokon, hogy máris elénk táruljon a teljes kínálat. Például mindenféle eszközhöz méretre szabott táskák, tokok, tartók mindenféle színben, pólók és egyéb extrák, na meg persze egy külön sarok csak a Predator-szériának. Itt aztán nagyon menő táskákat találtunk, amik még akkor is jól néznek ki, ha éppenséggel nem Acer Predator notebookot hordoznánk benne, de az egyedi egerek, billentyűzetek és egérpadok is jól mutattak. De nem ezért jöttünk, hanem az érdekességekért.

Hirdetés


Hello Kitty!

Borzalmas hírrel kell kezdenünk: nem, nem kap a magyar piac Hello Kitty-s miniPC-t és notebookot sem. Pedig a dolog létezik, le is fotóztuk nektek, hogy elhiggyétek. A termékek természetesen az ázsiai piacra készültek és nem meglepő módon komoly sikerük van - veszik, mint a cukrot! Belül persze már nem rózsaszín minden, a konfiguráció cicaminta nélkül elérhető Európában is.




Szárnypróbálgatás

Az Acer már erősen dolgozik azon, amin a többi konkurens is, vagyis hogy eszközgyártónál több legyen belőle. Például Ázsiában komoly szerverfarmja is van, de új területeken is bepróbálkozik. Ilyen az Xplova X5, ami egy felvásárlás után került a birtokába. A biciklikomputerről már korábban írtunk, de azért ezúttal is sikerült új részletet megtudnunk. Sajnos ez az információ nem a legjobb, de azért számítottunk rá valahol: ugyanis az egészen jó funkciókkal rendelkező, dizájnos gépet egyelőre Ázsiában fogják árusítani, a térképeket és szolgáltatásokat is erre a régióra fókuszálják, és csak utána jöhet számításba Európa, ahol még mindig kérdéses, hogy hazánk melyik körben jut be a támogatott országok listájára.


A másik, szintén érdekes újdonság a GrandPad, amely nem más, mint egy LTE modemmel szerelt tablet. Ez még így önmagában nem lenne izgalmas, azonban az Acer és a GrandPad ezt nem eszközként, hanem szolgáltatásként nyújtja. Ez azt jelenti, hogy aki szerződést köt velük, havi 60 USD-ért megkapja ezt a tabletet. Az ár magasnak tűnik, de ez annak köszönhető, hogy teljes support is jár vele akár azonnali, távoli segítséggel, továbbá a korlátlan 4G netelérés is benne foglaltatik. Az időseknek szánt tablet kezelőfelülete rém egyszerű, így az idősek könnyedén tarthatják a kapcsolatot szeretteikkel. Ehhez az Acer felhőben üzemelő szolgáltatások járnak, amiket más mobil eszközökről ingyen elérhetnek a hozzátartozók. Ugyan egyelőre a GrandPad nem várható hazánkban és az USA-ban sem érhető el mindenhol, az kellemes figyelmesség, hogy zsinórnélküli töltőállomás és ceruza is jár vele és már fejlesztik az Uber-támogatást, valamint a fitnesztrackerekkel való kompatibilitást.


Oktatás

A másik izgalmas terület az oktatás. Ez még teljesen új az Acer számára, de a kezdet ígéretes. Az Intel Arduino/Genuino 101 alapjaira építkezve készítették el a CloudProfessort, ami egy alapszett sok-sok érzékelővel és a központi egységgel. Ehhez egy speciális, akár tableten is elérhető programozási felület (Scratch-szerű) tartozik, amivel felprogramozhatjuk kis hobbigépünket. A szetthez kezdőoktatás, próbaprogramok és modulok is járnak, hogy egyszerűbb legyen az indulás. A CloudProfessorral kapcsolatban jó hírt is sikerült megtudnunk, mégpedig azt, hogy a tervek szerint akár még idén megérkezhet hazánkba is a kezdőszett - reméljük, ez így is lesz és ősszel már saját Acer-robotot építhetünk.





Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.