Hirdetés

A Qualcomm kamerája mindent felfog, amit lát



|

Felhő és internet nélkül dolgozik a Snapdragon 618 IP-kameraplatform.

Hirdetés

Manapság szeretünk mindenféle kütyüt okosnak hívni, még akkor is, ha ezeknek a nagyja igazából buta. Ha valami mégis okos, akkor sem önerőből, ugyanis a munka nagy részét általában a felhőben végzi. 

Hirdetés

A Qualcomm ezen akar javítani a megfigyelésre használható kameráknál. A biztonsági kamerákhoz egy olyan új chipet készített, ami internetes kapcsolat nélkül is képes felismerni, hogy éppen mit lát. 

Egy átlag okoskamera nem rögzít minden pillanatban, csak ha észlel valamit, például mozgást. Ez sajnos egy macska vagy a robotporszívó is lehet, ilyenkor mégis a felhőhöz kell csatlakozzon a kamera, hogy ezt felismerje. Ez persze pluszban fogyasztott áramot, sávszélességet és tárhelyet jelent. 

A Qualcomm Snapdragon 618 IP-kameraplatformja ezzel szemben rögtön a kamerán belül elvégzi az elemzéseket, és az arcok mellett tárgyakat is tud azonosítani, valamint követni. Ha tehát a macska ugrál előtte vagy az asztalon, akkor be sem kapcsol teljesen. 

Az első ilyen kamerák valamikor a jövő év első felében kerülhetnek a piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.