Hirdetés

A Radeon HD 7950-et is felújította az AMD



|

Az AMD egyre nagyobb órajelekkel igyekszik tartani a versenyt a Kepler-alapú riválisokkal.

Hirdetés

Az AMD Tahiti GPU-i óriási sikernek bizonyultak a piacon. Noha nagyobbak, forróbbak és régebbiek is a rivális NVIDIA Keplerénél, a magasra emelt órajelek miatt számos tesztben első helyet érnek el, sok játékban is legyőzve az NVIDIA-t. A komoly hátránnyal azonban az AMD is tisztában van - a versenyt az órajelek további emelésével igyekszik tartani.

 

Ezúttal a Radeon HD 7950-et újította fel a gyártó - a kártya a GeForce GTX 670 ellenfele a piacon. Az AMD másik megoldása a hátrányok kompenzálására, hogy a partnereinek szabad kezet ad az egyedi PCB-k készítésében, a hűtési megoldásokban és az órajelek értékében is.

 

Az AMD most a referenciakártyát is tovább javította: a GPU órajele már 1 GHz-es értékre nőtt. A hírek szerint más tekintetben nem újul meg a vezérlő, azt azonban nem tudni, hogy a memória frekvenciája marad-e a régiben. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.