Hirdetés

A Samsung LCD-k és flash memóriák terén is gyengélkedik



|

A Samsung a NAND Flash memóriák és az LCD-panelek piacán is túlkínálattal küszködik.

Hirdetés

A Samsung bizonyos területeken nagy sikereket könyvelt el, elég csak a Galaxy Tab 10.1 eredményeire gondolni. Azonban a gyártó nem minden területen ilyen eredményes: a NAND Flash memóriák terén és az LCD-piacon is nehézségekkel küzd, pontosabban túlkínálattal, ami a csökkenő igények miatt alakult ki.

 

A jelentések szerint az LCD-panelek jól szerepeltek az okostelefonok piacán, azonban a televíziók és monitorok a pozitív eredményt túlsúlyban húzták negatív irányba. A túlkínálat okáért többek között új, Kínában épület gyárakat is megneveztek. Hasonló mértékű a túlkínálat a NAND Flash memóriák piacán is, noha a gyártók már csökkentették a lapkák árait.

 

A felhasználók számára mindez természetesen jó hírt jelent, hiszen míg a gyártók számára a fenti helyzet rossz, a vevők az olcsóbb alkatrészárak hatására olcsóbb adattárolókhoz és kijelzőkhöz juthatnak. A Samsung esetében a helyzet azonban nem annyira kritikus, mint a DRAM-piacon - ott az árak régóta tartó esése egy olyan mély pontot ért el, amelynél olcsóbban a gyártók már nem hajlandóak értékesíteni a modulokat, kereslettől függetlenül.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.