Hirdetés

A Seagate szerint is marad a HDD-hiány



|

2012-ben továbbra is nagyobb lesz a merevlemezek iránti kereslet, mint amennyit a gyártók kínálni tudnak majd.

Hirdetés

Januárban a Hitachi ejtett szót arról, hogy várakozásai szerint a piacon a merevlemezek készlete 2012-ben is a szükségesnél alacsonyabb marad. A Seagate hasonló véleménnyel van a helyzetről.

 

A Seagate szerint a tavalyi áradások után az alkatrészellátás még mindig nagyon lassú ütemben javul, 2012-ben pedig továbbra is nagyobb lesz a HDD-k iránti kereslet, mint a kínálat. A Seagate helyzete azonban különös, ugyanis ellentétben a Hitachi-val és a Western Digitallel, nekik jövedelmező volt a készlethiányos helyzet.

 

Ami azt illeti, az árak gyors felkúszása jelentős plusz profithoz juttatta a Seagate-et, a nyereség egészen pontosan 375 százalékkal emelkedett az ő esetükben. Ebben nagy segítségükre volt, hogy az áradások után ők szenvedték meg az alkatrészhiányt legkevésbé. A felhasználóknak a jelenlegi helyzet azt jelenti, hogy a HDD-k továbbra is túlárazottak maradnak, a kínálatban pedig nagyobb számban találunk majd Seagate adattárolókat. Bár a Western Digital a Hitachi felvásárlásával biztosan őrzi majd első helyét, a Seagate-et a legjobbkor érte a "szerencse".

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.