Hirdetés

A Seagate szerint nem nőnek tovább a HDD-k



|

A Seagate szerint a technológiai rekordokból egyre kevesebbel találkozunk majd.

Hirdetés

A merevlemez-gyártók az utóbbi időben technológiai rekordokat halmoztak egymásra, legyen szó a HDD-k vastagságáról vagy azok kapacitásáról. Egyesek szerint a cégeknek komoly forrásokat kellene a kutatás-fejlesztésre fordítaniuk az SSD-k miatt. A merevlemezek rövid idő alatt sokat fejlődtek, ahogyan a kapacitással szembeni igény is - és ez komoly problémát jelenthet.

 

2011-ben a HDD-ken 400 exabájt adatot tároltak (egy exabájt megfelel 1 millió terabájtnak), idén ez még tovább nő, a Seagate szerint 2015-2016-ra pedig eléri az egy zettabájtot. Ebben a legfőbb szerepe a felhőnek lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy jóval több adattárolóra van szükség.

 

Azonban a nagyobb igény miatt a piac az alkatrészek hiányával nézhet szembe (egyetlen HDD több mint 200 alkatrészből épül fel). A Seagate szerint a jövőben kevésbé lesz jellemző a felhasználói oldalról, hogy egyre újabb és nagyobb HDD-ket vásárolnának, a növekedés a felhő-alapú adattárolást érinti majd. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.