Hirdetés

A Sony a Chrome-ot választotta: előretelepítve a VAIO gépeken



|

A Sony VAIO szériába tartozó noteszgépein és asztali PC-in az előretelepített, alap böngésző a Google Chrome.

Hirdetés

 

A Google és a Sony megállapodtak egymással, amelynek értelmében a Sony VAIO márkanév alá tartozó notebookjai és asztali gépei előretelepített, alapértelmezettként beállított Chrome böngészővel lesznek megvásárolhatóak.

 

A tervek szerint egy évvel azután, hogy a Google új frontot nyitott a böngészőháborúban, növelni szeretnék a piaci részesedésüket. A Sony-val kötött megállapodás az első, azonban más gyártókkal is szeretne megegyezni a Google.

 

A 30 millió aktív felhasználóval büszkélkedő Chrome egyébként ezzel a számmal a piac csupán 2%-át birtokolja, míg az Internet Explorer 68%-ot (a Net Applications forrásai szerint). A Firefoxé a felhasználók közel negyede.

 

A Google igazgatói szerint egyébként dühítő, hogy sok internetezőt mennyire nem érdekel, hogy milyen böngészőt használnak, vagy nem tudják, hogy ez miért lényeges; de olyan is akad, aki azt sem tudja, mik azok. Állításuk szerint az olyan felhasználók száma, akik tudatosan választanak ilyen alkalmazást, meglepően alacsony. 

 

sonychrome.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.