Hirdetés

A Sony megszabadul a CELL processzor gyártásától?



|

A gyár 835 millió dollárt ér.

Hirdetés

Természetesen a Sony nem veszi le teljes mértékben a kezét a Playstation 3 lelkét adó CELL processzor gyártásáról, hanem szándékuk szerint a Toshibával közösen üzemeltetné a gyárat. A Sony lépése nem érte váratlanul a piacot, hiszen ezzel kapcsolatosan a Sony már 2007 októberében tett olyan kijelentést, hogy meg kíván szabadulni a költséges chipgyártástól. A most bejelentett együttműködési terv csak az idei év áprilisában valósul meg.

 

Mindenesetre az együttműködés érdekes annak fényében, hogy a Toshiba éppen a múlt héten vesztette el a régóta dúló HD DVD - Blu-ray formátumháborút, aminek következménye a HD DVD eszközök gyártásának beszüntetése a Toshiba részéről. A cég a HD DVD helyett most már a CELL processzorok és az SSD tárolók fejlesztésére és gyártására helyezi a hangsúlyt, amiből persze profitálni kíván. 

 

A CELL processzor nagy biznisz az LCD tévéket is gyártó Toshiba számára, hiszen a technológiát a kijelzőknél is remekül lehet alkalmazni. Az idei las vegasi CES kiállításon a vállalat már bemutatott olyan LCD TV-t, amiben a CELL egyszerre végezte több HD jelforrás dekórolását, képfeldolgozását, mindezt kép-a-képben funkcióval.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.