Hirdetés

A süllyesztőbe került a népszerű Lily drón



|

A 34 millió dolláros előrendelések ellenére megszűnik a vállalat, visszafizeti a megrendelők pénzét.

Hirdetés

Végleg kiszáll az üzletből a Lily Robotics, amely az igen népszerű kamerás drónjáról lett híres. A San Franciscóban működő cég nem tudott újabb tőkét bevonni, így pedig képtelen volt legyártani a Lily drónt, amelyre összesen 34 millió dollárért adtak le rendelést. 

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban képtelen volt pénzt szerezni a vállalat, amely így gyártani és szállítani sem tudott. Emiatt végül úgy döntöttek, hogy lehúzzák a rolót, a pénzt pedig visszafizetik a vevőiknek. 

A kamerás drón nagyjából két éve került a figyelem középpontjába, az 1000 dolláros quadrocopternek 2016. februárjában kellett volna megérkeznie a megrendelőkhöz. 

A megjelenés sorozatosan csúszott, a vevőknek pedig nem volt hajlandó visszatéríteni a pénzt a cég. A hatóságok végül épp a bejelentés előtt egy nappal figyelmeztették a céget arról, hogy jogi lépéseket tesznek ellene több hónapnyi nyomozást követően. A 60 000 ügyfélnek nagyjából 34 millió dollárt kell visszakapnia. 

A céget azzal vádolják, hogy félrevezette az ügyfeleit egy promóciós videóval, amelynek a tartalmát valójában egy sokkal drágább kamerás drónnal vették fel, amihez eleve két ember volt szükséges egy helyett. 

Egy szóvivő szerint hetek óta készítik elő a visszavonulót és a pénz visszafizetését, és mindenki időben megkapja majd a befizetett összeget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.