Hirdetés

A TDK kiszáll a Blu-ray-piacról



|

A technológia egyik legfőbb támogatója búcsút mond a Blu-raynek.

Hirdetés

A Blu-ray-megoldások egyik jelenlegi legnagyobb támogatója a TDK, azonban úgy tűnik, ez már nem tart sokáig. A gyártó nagyobb átszervezésekbe kezd, ugyanis javítania kell a pénzügyi helyzetén annak érdekében, hogy elkerüljön egy nagyobb zuhanást, ami később a működését is veszélyeztethetné. 

A TDK a jövőben inkább a passzív alkatrészekre és elemekre koncentrálna, így többek között a HDD-k fejegységeire és az újratölthető akkumulátorokra. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a gyártó eladja az optikai lemezekkel foglalkozó üzletágát vagy egyenesen bezárja. Természetesen mindkét lehetőség magában hordozza, hogy számos alkalmazottat elbocsátanak. 

A gyártó persze nem azonnal szünteti meg a Blu-ray-lemezek gyártását és forgalmazását. Várhatóan a teljes kivonulás jövő márciusra fejeződik be, akkor már egyáltalán nem találkozunk ezen a piacon a TDK nevével. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a TDK most vevők keresésébe kezd, ha pedig senkit nem talál, akkor bezárja a kérdéses divíziót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.