Hirdetés

A Toshiba beszüntette a HD DVD eszközök gyártását



|

A HD DVD formátum hivatalosan is halott, hiszen döntésével a fő támogató és fejlesztő Toshiba gyakorlatilag elismerte vereségét.

Hirdetés

A döntés - mely az NHK szerint több tíz milliárd dollárjába is belekerülhet a cégnek - legvalószínűbb oka a nagy amerikai filmgyártók és forgalmazók Blu-ray felé fordulása volt.

A HD DVD közel két évig harcolt a piacon a Blu-ray-jel a DVD-t leváltó, következő generációs formátum címéért. Fő támogatója és fejlesztője a Toshiba volt, de olyan nagy cégek is mögötte álltak, mitn az Intel vagy a Microsoft.

Az utolsó három szöget a formátum koporsójába a Warner januári döntése, a Netflix internetes videokölcsönző elpártolása és a Wal-Mart nyilatkozata jelentette. Ez utóbbi az Egyesült Államok legnagyobb áruházlánca, s pénteki bejelentésük szerint nem forgalmaznak több HD DVD eszközt, csakis Blu-ray lejátszókat és felvevőket.

Az ügyről a hivatalos Toshiba sajtóközlemény jövő hétre várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.