Hirdetés

A várakozások ellenére nőtt a PC-s piac



|

A Lenovo több mint 40 százalékkal tudta növelni az eladásait az elmúlt nehéz évben.

Hirdetés

A PC-s piaccal kapcsolatos jóslatok meglehetősen visszafogottak voltak az utóbbi időben: a tabletek térhódítása mellett a HDD-hiány és a Windows 8 körüli bizonytalanság is tovább gyengítették a PC-s ipart, amelynek eladásaival kapcsolatban az IDC piacelemző cég még február végén is 0,9 százalékos visszaesést prognosztizált éves viszonylatban.

 

Bár csak kevéssel, de a várakozások és a nehéz év ellenére növekedett a PC-s piac, ugyanis 2,3 százalékkal többet sikerült értékesíteni, tehát 89 millió darab gépet az idei első három hónapban. Noha a HDD-utánpótlással a nagyobb gyártóknak nem volt gondjuk, a gyártósorok helyreállítása és a Windows 8 megjelenése tovább erősítheti a PC-s szektort.

 

Ami a gyártókat illeti, a sokáig tétovázó HP rendezte a sorait, és a tavalyi első negyedévhez viszonyítva 3,2 százalékkal tudta növelni a piaci részesedését, az európai és az amerikai kulcspiacokon teret nyerve. A Dell 2,1 százalékos visszaesést könyvelhetett el, míg az Acer eladásai 3,7 százalékkal csökkentek. A legszembetűnőbb fejlődésen a Lenovo ment át, ugyanis miközben Ázsiában sikerült megtartaniuk a piacukat, Európában és Amerikában is hatékonyan működtek: ennek eredményeként több mint 43 százalékkal nőttek az eladásaik a tavalyi évhez mérten.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.