Hirdetés

A VIA kiszáll a ringből



|

A VIA kiszáll az AMD és Intel kompatibilis lapkakészlet gyártásból.

Hirdetés

A VIA jóideje már csak belépőszintű lapkakészleteket gyárt, a felsőbb kategóriát meghagyta többi gyártónak (melyből leginkább az ATI, Intel és NVIDIA profitált). A lapkakészlet piac hanyagolásának oka valószínűleg a miniaturizálás továbbfejlesztése, aminek eredménye a saját fejlesztésű VIA C7 processzor és annak alapjául szolgáló komplett platform.

 

pico_itx.jpg

Az apró Pico-ITX méretű alaplap VIA C7 processzorral egy kompett számítógépet alkot

 

A keresztszerződés megújításának elmaradása valószínűleg azt jelenti, hogy a közeljövőben a gyártó csak a saját fejlesztéseire kíván összpontosítani, amiben még rengeteg piaci potenciál van. Amennyiben a VIA valóban kiszáll a PC-s lapkakészlet üzletágból, a piac négy szereplőre fog redukálódni: AMD, Intel, NVIDIA és SIS. Szakértők szerint az is elképzelhető (bár nem valószínű), hogy a VIA továbbra is a gyártók listáját gyarapítja, ám sokkal lassabban fogja frissíteni termékpalettáját.

 

A VIA eddig még nem nyilatkozott az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.