Hirdetés

A világ első AVCHD kamerája



|

A Panasonic mini kamerája 1080i felbontásban dolgozik

Hirdetés

December elsejétől kapható japánban a HDC-SD1, mellyel teljes felbontású, 1080 soros HD felvételeket készíthetünk. A tenyérbe illő (74×69×142 milliméteres) masina három CCD érzékelővel dolgozik, a Panasonic és a Sony által közösen kifejlesztett új AVHDC formátumban rögzíti a felvételt. Az új formátum lehetővé teszi 5.1 csatornás hang használatát és nagy felbontású digitális képek rögzítését. A HDC-SD1 ezt öt mikrofonja segítségével ki is használja, ráadásul mikrofon zoom-mal is rendelkezik.

 

panasonicHDC-SD1.jpg

 

Az új 3CCD érzékelőrendszer az előző rendszerkhez képest dupla színfelbontással dicsekedhet. A nagyobb érzékenység lehetővé teszi, hogy szerény megvilágításban, akár 6 lux mellett is forgathassunk.A Panasonic HD Crystal Engine a progresszív CCD-khez képest kétszeres sebességgel dolgozza fel a képet. Új LSI-t is kifejlesztett a gyártó az AVHDC formátumban alkalmazott MPEG-4 tömörítéshez.

Média gyanánt SD vagy SDHC memóriakártyát használ. Utóbbi előnye, hogy túllép az SD két gigabájtos kapacitáshatárán, elégséges tárterületet szolgáltatva a nagyfelbontású felvételekhez. A készülékhez egy négy gigabájtos SDHC médiát mellékelnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.