Hirdetés

A világ leggyorsabb szuperszámítógépét akarja Japán



|

173 millió dollárt költ el Japán azért, hogy 2018-ban megszerezze ezt a rekordot.

Hirdetés

Míg egyes országok tiltakoznak a negyedik ipari forradalom, a digitalizáció és az automatizáció ellen, addig más régiók gőzerővel fejlesztenek ilyen téren. Japán például eldöntötte, hogy 2018-ra megépíti a világ leggyorsabb szuperszámítógépét. 

Hirdetés

A Reuters szerint ennek érdekében 173 millió dollárt költenek majd egy olyan gépre, amely 130 petaflopsos teljesítményre képes. A cél, hogy a jelenlegi legjobb Sunway TaihuLightot is legyőzzék. 

Japán a közelmúltban nem állt jól ilyen téren, amit az öregedő munkaerőpiaca és a lassuló gazdasága is tovább nehezít. A fogyasztói elektronika világában már inkább Dél-Korea és Kína léptek előre. Japán legutóbb 2011-ben tartotta a szuperszámítógépes rekordot, akkor a Fujitsu K Computer volt képes 10,5 petaflopsra. 

Az ország több céget is megkért, hogy megépítse az ABCI szuperszámítógépet - a győztest december 8-án mutatják be. Amikor elkészül, olyan cégeknek kedveznének vele, akik jelenleg a Google és a Microsoft erőforrásait használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.