Hirdetés

A Western Digital lett a HDD-piac királya



|

2010-ben a Western Digital már megelőzte a rivális Seagate-et.

Hirdetés

A Western Digital és a Seagate csatája a HDD-piacon évekre nyúlik vissza. A küzdelem kissé egyoldalú volt, ugyanis a korábbi időszakban a Seagate gyakorlatilag egyeduralkodó volt a szegmensben. A gyártó továbbra is igen sikeres, azonban legfőbb riválisa, a Western Digital 2010-ben már meg tudta őt előzni, ezzel pedig a WD vált a legmeghatározóbb gyártóvá a HDD-piacon.

 

2010-ben a merevlemezek eladásait tekintve növekedés volt megfigyelhető, 653,5 millió darab HDD-t sikerült értékesíteni, ami 17,1 százalékos növekedést jelent 2009-hez képest. Az előbb említett érték 31,4 százaléka a Western Digital nevéhez fűződik, míg 29,6 százalékot a Seagate szállított.

 

Érdekes kiemelni a notebookokat és a mobil HDD-piacot, ugyanis a Western Digital itt még nagyobb előnyre tett szert, 27,5 százalékos részesedéssel. A kategóriában a második a Hitachi, 26 százalékkal, és csak a harmadik a Seagate, 20,4 százalékkal. A mobil HDD-piac azért is érdekes, mert egy év alatt 29 százalékkal nőtt, míg az asztali modellek értékesítése "csak" 8 százalékkal növekedett. A jövőben várhatóan csökken majd az eladások száma, ugyanis a tabletek népszerűségének a notebookok esnek majd áldozatul - előbbiekbe pedig nem szükséges merevlemez.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.