Hirdetés

Adatvesztést okoznak az Intel 320-as szériájú SSD-i



|

Egy különös firmware-hiba miatt a meghajtók teljes tartalma odaveszhet.

Hirdetés

Számos felhasználót érint a probléma, amely az Intel 320-as szériás SSD-meghajtóit sújtja. Egy különös firmware-hiba miatt a meghajtók kapacitása 8 megabájtra csökken, majd az összes rajtuk tárolt adat elvész. A felhasználók az Intel fórumán jelezték a problémát, hivatalos válasz azonban eddig nem érkezett.

 

Jelenleg úgy tudni, hogy a vezérlő okozza a hibát, amely energiaveszteség esetén 8 MB-ra csökkenti az eszköz tárkapacitását. Az Intel egyik munkatársa szerint a jelenséget az okozhatja, hogy az SSD megpróbál újrakapcsolódni a SATA porttal, ahelyett, hogy leállna.

 

Sajnos jelenleg nincsen megoldás az Intel 320-as SSD-it érintő problémára. Aki már szembesült a hibával, az az Intel SSD Toolbox nevű alkalmazásával újraformázhatja a meghajtót, amely így visszanyeri korábbi kapacitását. A tényleges megoldás egy új firmware lesz, amelyről annyit tudni, hogy nem hivatalos információk szerint július végén érkezik. Május óta az iparágban megbízhatósági szempontból az egyik legnagyobb mértékben támogatott SSD-ről van szó, ugyanis a 320-as SSD-kre az Intel 5 év garanciát ad.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.