Hirdetés

Agresszív árcsökkentés az Intelnél



|

Július végétől 60 százalékkal olcsóbban vásárolhatunk Intel termékeket.

Hirdetés

A Gigabyte és az MSI jóvoltából látott napvilágot a hír, amely szerint jelentős leárazásokra számíthatunk majd a harmadik negyedévben. Bár az Intel hivatalosan még nem erősítette meg a bejelentést, az eddigi információk után a lépés logikusnak tűnik. Paul Otellini elmondta, hogy az előzetes felmérések szerint öt év folyamatos növekedés után ez lenne az első alkalom a cég bevételeinek visszaesésére. A csökkenés egyértelműen az AMD egyre nagyobb piaci részesedésének köszönhető, különösen a Dell bejelentése óta: a világ egyik legnagyobb rendszerintegrátorának tartott vállalat egy ideje ugyanis Opteron központi egységeket is felhasznál számítógépeihez.

A Pentiumok esetében 61, az új Core processzorok esetében pedig körülbelül 15 százalékos esésre számíthatunk majd. Az Intel abban reménykedik, hogy vetélytársa képtelen lesz felvenni a versenyt az alacsonyabb árakkal - hozzá kell tennünk, a feltételezésnek van alapja, hiszen köztudott tény, hogy az AMD jóval magasabb előállítási költséggel készíti termékeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.