Hirdetés

Új, helytakarékos Ambisound Philips hangrendszerek



|

Virtuális térhangzás csupán három darabból álló Philips készletekkel

Hirdetés

Beszámoltunk a Philips 21:9 oldalarányú LCD tévéjéről és a hozzá tartozó teljes kiépítettségű 7.1 csatornás Philips HTR9900 hangrendszerről. A Philips új házimozi rendszereivel most azokra is gondolt, akik nem szeretnék vagy fél tucat hangfal kedvéért keresztülkábelezni a lakást. Az újdonságok hamarosan itthon is elérhetőek, igaz, nem az alsó árkategóriában.

 

Ahogy egyre többen vásárolunk nagy felbontású lapos televíziót, úgy növekszik az igény, hogy olyan kép és hangforrásaink legyenek, amelyek illeszkednek a tévé minőségéhez. A Philips ezért 2009-ben tovább bővíti Ambisound zenepult szériáját a kimondottan a 82 cm-es (32 hüvelykes) vagy ennél nagyobb lapos televíziókhoz illeszkedő Philips HSB4383 zenepulttal, és a Philips HES4900 2.1 házimozi rendszerrel.

 

philips soundbar hsb4383

Philips Soundbar HSB4383

 

 

Mindkét rendszer a Dolby Virtual Speaker technológiáját alkalmazza, hogy a hangzás hátsó szatellitek híján is mélységet kapjon. A Dolby Virtual Speaker késleltetett visszhangjaival olyan hatást ad, mint amit a fülcimpán keresztül vett rezgés is, így a térérzet hasonló a teljes kiépítettségű rendszerekhez.

 

A HSB4383 zenepult 300W RMS, és a HES4900 házimozi rendszer 350W teljesítményt ad, mely általában több, mint elég egy nappaliban.

 

Mindkét modellben találunk beépített DVD (és DivX) lejátszót, amely képes felskálázni a DVD filmeket 1080 sorosra (1080p), ezzel a gyártó fokozott hatást ígér. Nem hiányozhat természetesen a HDMI 1.3 kimenet. USB aljzat és az MP3 csatlakozó ad nagyobb mozgásteret, emellett egy FM rádió is található a készülékben – ahogy a digitális váltás jelenleg tart, erre még jó ideig szükségünk lehet.

 

 

philipshometheatersystemshes4900.jpg

Philips HES4900 2.1 házimozi rendszer
 

 

A két újdonság közös jellemzője, hogy a vezeték nélküli hangátviteli technológiának köszönhetően a mélysugárzót nem szükséges többé kábellel csatlakoztatni a központi egységhez, az bárhol elhelyezhető a szobában. Ez sokkal rugalmasabb üzembe helyezést tesz lehetővé és így nem bővül tovább a kábel dzsungel sem. A vezeték nélküli mélysugárzó technológiának és a HDMI kimenetnek köszönhetően egyetlen kábel csatlakoztatására van szükség, és mivel a DVD/CD játszó, a tuner és az erősítő is beépítésre került, nincs szükség több dobozra, „kábel-spagettire” vagy több távvezérlőre.

 

A Philips HSB4383 és Philips HES4900 2009. júniusától lesz elérhető a hazai piacon (www.philips.hu). A jelenlegi áruk azonos, mintegy 100 000 Ft-ba kerülnek majd itthon (természetesen egyenként).

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.