Hirdetés

AMD: a Bulldozer csak az AM3+ foglalatokat támogatja



|

A hivatalos állásfoglalás szerint a Bulldozer architektúra kizárólag az AM3+ foglalatokat támogatja majd.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk Önöknek az AMD Bulldozer architektúrájára épülő processzorainak érkezéséről. A gyártó már a 2011-es CeBIT kiállításon elhintette, hogy az új processzorok kizárólag az AM3+ foglalattal rendelkező alaplapokban lesznek használhatóak, most pedig újabb információ érkezett ezzel kapcsolatban.

 

Az AMD Product Marketing részlegének igazgatója, John Fruehe reagált hivatalos állásfoglalás keretében arra, hogy a Zambezi asztali lapkák milyen foglalatot támogatnak majd. Fruehe közölte, hogy az AMD Bulldozer kizárólag az AM3+ socketekben lesz támogatott.

 

 

A bizonytalanságot az okozza, hogy több gyártó, köztük az ASUS is olyan alaplapi BIOS-frissítések kiadásán dolgozik, amelyek segítségével az AM3-as foglalattal rendelkező alaplapok is képesek lesznek felismerni a Zambezi CPU-kat. Az AMD úgy döntött, ezt a megoldást nem támogatja, az ilyen konfigurációkat csupán hackként fogják fel.

 

Az AMD Bulldozer architektúrájára épülő Zambezi processzorai várhatóan június 11-től lesznek elérhetőek. Ekkor még csak négyféle CPU lesz kapható, két nyolcmagos, egy hat- és egy négymagos változat. Ezek mindegyike Black Edition kiadásban érkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.