Hirdetés

AMD Bulldozer processzor 8,429 GHz-es órajellel



|

Az AMD világrekordot döntött az egyik nyolcmagos FX szériás processzorával. Videó.

Hirdetés

Az AMD egy meghökkentő rekorddal szeretne borsot törni az Intel orra alá: az egyik új, egyelőre még nem kapható nyolcmagos FX szériás processzoruk órajelét sikerült 8,429 GHz-es értékre növelniük - a Guinness World Records emberei szerint ez az eddigi legmagasabb érték, amit egy processzorral valaha is sikerült elérni.

 

Az AMD egyébként várt néhány napot a bejelentéssel, ugyanis a sikeres OC-műveletet augusztus 31-én végezte a Sami Maekinen, Brian Mclachlan, Pete Hardman és Aaron Schradin tuningspecialistákból álló csapat, folyékony hélium használatával.

 

 

 

 

A gyártó meglehetősen büszke volt az eredményre, és hangsúlyozta az FX processzorban és a Bulldozer architektúrában rejlő erős lehetőségeket. Azonban mint mondták, nem csak a tuningmániások húznak hasznot az új AMD CPU-k képességeiből: a felhasználók a pénzükért cserébe extrém többkijelzős rendszereket használhatnak, számtalan alkalmazást futtathatnak és HD-s tartalmakat is villámgyorsan szerkeszthetnek.

 

A fentebbi kijelentések jól hangzanak, azonban az asztali Bulldozer processzorokra továbbra is várni kell. Az AMD azt ígéri, az idei utolsó negyedévben a piacra kerülnek. Ezt megerősíteni látszanak azok a kiszivárgott információk, amelyek szerint a hatmagos FX-6100 ára 188,32 dollár lesz, a nyolcmagos FX-8120-at 221,73 dollárért lehet majd hazavinni, az FX-8150-et pedig 266,28 dollárért. Egyes források állítása szerint a valós megjelenéskor alacsonyabb áron találkozunk majd a Bulldozer-alapú újdonságokkal.

 

Videó az AMD új világrekordjáról, a 8,429 GHz-es FX processzorról:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.