Hirdetés

AMD Bulldozer túlhajtás 8,58 GHz-en



|

Overclock rekord született AMD Bulldozer vonalon.

Hirdetés

Andre Yang saját, múlt heti rekordját fejelte meg durván 120 Mhz-el az AnandTech híre szerint.

 

 

Yang múlt héten döntötte meg az AMD rekordját, mikor sikerült 8,46 GHz-en túlhajtania az AMD FX-8150 processzort. Most saját eredményein haladt túl Yang egy jó nagy, 120 MHz-es lépéssel mikor egészen pontosan 8584,8 MHz-en sikerült hajtania ugyanezt a lapkát. A rekord egyelőre nem hivatalos, még nem szerepel a CPU-Z adatbázisában.

 

 

A rekordhoz ugyanazt a Crosshair V Formula alaplapot használta Yang, mint előző alkalommal, az egyetlen különbség a magasabb magfeszültség, amit 1,992-ről sikerült 2,076 Voltra emelni. A hűtés a már bevált folyékony nitrogén alapokon dolgozott ezúttal is, ami azt jelenti, hogy akár még jobb eredményt is el lehetne érni elvileg, ha folyékony héliumra váltanának, mely légköri nyomás alatt -269 Celsius fokon cseppfolyósodik (a nitrogén -253 foknál teszi ugyanezt). A Bulldozer hamarosan érkező B3-as változata tovább javíthat a lehetőségeken, talán a 9 GHz sem lesz elérhetetlen a közeljövőben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.