Hirdetés

AMD: DDR3 támogatás jövőre



|

2009. elején jönnek az AMD DDR3 támogatással rendelkező alaplapjai.

Hirdetés

Nem siet az AMD, az új technológiák bevezetését, azok reklámozását, elfogadtatását a nagyközönséggel, általában meghagyja az Intelnek. Nem költ dollármilliókat marketingre, nem erőszakolja rá vásárlóira félévente az új alaplapokat. Ezt az elvet követték már a DDR2 memóriákra való átállás során is. Szépen nyugodtan megvárták, amíg a technológia megfizethetővé vált mindenki számára, majd kihozták az új lapkakészlettel szerelt alaplapokat. A gyártó hasonló kivárásos technikát alkalmaz most is.

amd790.jpg
 


Nem mondható ugyan újnak a DDR3, de azért azt sem lehet állítani, hogy elterjedt az egyszerű, otthoni felhasználók körében. Ennek oka leginkább az árakban keresendő természetesen, mert bár a memória manapság messze nem a legdrágább alkotóeleme számítógépünknek, a 2007-es év során, sőt még idén is, hatalmas különbségek alakultak ki a DDR2 modulok és a DDR3 modulok között. Nem meglepő tehát, hogy az emberek nem siettek lecserélni hardvereiket. Mostanra már javult a helyzet, a Corsair és az OCZ egyaránt 70 euró körül árulja a 2 gigabájtos modulokat, ami ugyan még mindig jóval drágább mint a DDR2, de azért már a megfizethető kategóriában van.


Ennek örömére az AMD is piacra dobja jövő év elején a DDR3 támogatással rendelkező lapkakészleteit. Név szerint egyelőre kettőt ismerünk, az RD 790 és az RD890 névre hallgató lapkakészletekről van szó. Az új alaplapok AM3 tokozással lépnek majd a nagyközönség elé. Az árak és a pontos adatok a szolgáltatásokról viszont még váratnak magukra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.