Hirdetés

AMD: hatmagos CPU-bemutató a CeBIT-en



|

Az AMD új lapkakészletekkel készül a hatmagos Thuban processzorok megjelenésére. Mivel a még bejelentés előtt álló 890FX készlet is kint van több gyártó standján, ezért nem meglepő, ha egy-két helyen Thuban CPU-kat is látni.

Hirdetés

Mivel a központi egységek kapcsán az AMD-nek nincs szüksége kiskereskedelmi csatornákkal rendelkező partnergyártókra, ezért az egyre közeledő megjelenések kapcsán valamelyest könnyebb titokban tartani az új fejlesztéseket. Az új alaplapok felkészítése érdekében természetesen minden egyes alaplap gyártó megkapja a mérnöki példányokat, amelyekből olykor zárt ajtók mögötti demonstrációkra is jut.

 

amd_thuban6core_2.jpg

Április 26-án hivatalosan is megkezdi pályafutását a hatmagos Thuban
 

 
A szerencsések már a CeBIT-en működés közben láthatják a Thuban kódnév alatt futó hatmagos Phenom II X6-ot, amiből információink szerint összesen ötféle variánst kíván bemutatni a gyártó. A Socket AM3 foglalatba illeszthető processzor 45 nanométeres gyártástechnológiával készül, beépített memóriavezérlője hivatalosan a DDR3-1333 MHz-es órajelet támogatja, harmadszintű gyorsítótárának mérete vélhetően 6 MB lesz.

 

amd_thuban6core_3.jpg

Hamarosan az összes Socket AM3-as alaplap megkapja a Thuban támogatását
 

 
A képeken látható 890GX lapkakészletes Gigabyte lapban a jelen lévők közlése szerint 1,3 V-os alapfeszültségen üzemelt a processzor, a pontos órajelről és a dinamikus frekvenciaszabályzás működésének módjáról azonban nem kaptunk hírt. Egyelőre a processzor teljesítménymutatói is homályba burkolóznak, ám ennek ellenére könnyedén kijelenthető, hogy több szálra megírt alkalmazásokban mindenképp előrelépés várható az X4-es testvérmodellekhez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.