Hirdetés

AMD: Kis fogyasztás szerverekbe



|

Az új négymagos Opteronok megelégednek akár 55 Wattal is.

Hirdetés

A bejelentésben öt új processzor szerepel, melyeknek legfőbb újítása a csökkentett fogyasztás. Az Opteron HE kódjelű termékek csak 55 Wattot fogyasztanak, és a 2300-as valamint a 8300-as család részeiként jelentek meg. AMD tervei szerint a processzorok megfelelő alternatívát jelentenek majd az olyan cégek számára, akik nem feltétlenül nyers erővel szeretnék számítási kapacitásukat növelni.

opteronoem.jpg

 

A kettő, négy, és nyolcutas rendszerekbe szánt processzorok fejlett virtualizációs képességekkel rendelkeznek alacsony fogyasztás mellett, ezért kiválóan alkalmasak lehetnek napjaink áramzabáló szörnyeinek kiváltására - állítja a gyártó.

 

Úgy tűnik, az AMD komolyan hisz az alacsony fogyasztású termékek elterjedésében. Múlt hónapban már útjára engedett néhány kétmagos megoldást, az Athlon X2 4050e, és 4450e processzorok egyaránt 45 Watt fogyasztással büszkélkedhetnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.