Hirdetés

AMD: megkezdődött a 45 nm-es őrségváltás



|

Kilenc új Opteront jelentett be a gyártó.

Hirdetés

Ahogy azt a korábbi hírek jelezték, az AMD a mai napon rántotta le a leplet első, 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő négymagos processzorairól. Ám, ahogy azt az előző generációnál is megtapasztalhattuk, elsőként a szerver piacra szánt variánsokkal készült el a gyártó.

 

amd-opteron.jpg
 

 

A Shanghai kódnév alatt tervezett Socket 1207 foglalatba illeszkedő processzorok elődjeikhez képest fejlettebb virtualizációs képességeket, illetve jóval "szerethetőbb" teljesítmény/fogyasztás arányt tudnak felmutatni. Az AMD szerint a fogyasztásbeli előny a Barcelonához képest akár 35 százalék is lehet, mialatt a teljesítménybeli mutatók ugyanekkora mértékben emelkedhetnek. Táblázatunkból kitűnik, hogy az órajelek már most jóval magasabbak, mint anno a Barcelona debütálásakor, az AMD által meghatározott fogyasztási paraméter - ACP - viszont markáns csökkenésen esett át, és állt meg a 75 W-os szinten.

 

amd_shanghai.png
 

 

Ez még azonban csak a kezdet. 2009 elején újabb típusok várhatóak, illetve jelenleg is fejlesztés alatt áll a hatmagos Opteron verzió is. Az asztali típusok bemutatkozása egyelőre várat magára, pontos megjelenési dátumot sajnos nem tudunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.