Hirdetés

Amikor nem elég, hogy világít - top 10 extrém modolt PC



|

Színesek, világítanak vagy csak szimplán különlegesek - összeszedtünk tíz modolt számítógépet, amiket nektek is érdemes megcsodálnotok.

Hirdetés

Van, aki a praktikusságot helyezi előtérbe, van, aki inkább technikai szempontok szerint választ gépházat, míg másoknak a dizájn a legfontosabb. Akadnak azonban olyanok is, akik egyáltalán nem érik be a gyártók által kínált megoldásokkal, saját, egyedi műveket építenek, amik tényleg, teljes mértékben a sajátjaik. Elmerültünk a PC-modding világában, hogy összeszedjünk pár rendhagyó gépcsodát az elmúlt évekből.

Hirdetés

1 - Computer Desk (oFosters)

Bár Magyarországon - például Japánnal ellentétben - jellemzően kellően tágas szobák vannak a lakásokban, házakban, előfordulhat, hogy valahogyan mégis helyhiány lép fel. A lábhoz rakott PC nem mindig jó - melegít a kiáramló levegő, néha belerúgunk egyet-egyet, és mindig be kell mászni az asztal alá, ha valamilyen kábelt mozgatni vagy csatlakoztatni szeretnénk. De mi van akkor, ha eleve az asztalba építjük a PC-t? Egy orosz modder ezt találta ki: szépen elrendezte a komponenseket, felülre pedig egy üveglapot rakott, hogy látszódjanak az RGB minden színében világító hardverek. Hogy még vagányabb legyen az egész, a lábakba is színes lámpákat szerelt.

2 - Gigabyte akvárium

Egészen meglepő PC-t villantott a Gigabyte a 2018-as Computexen, mégpedig olyat, amely egyben akvárium is, mégis működik. Komponenseit adatközpontokban hűtésre használt 3M-es folyadékba merítették, és erre öntöttek vizet, amiben pár guppi úszkált vígan, számukra kellemes hőmérsékletben, utóbbiról egyedi hűtési rendszer gondoskodott. A két, egymással nem keveredő folyadékot semmi sem választotta el egymástól, de mind a halak, mind az alattuk pihenő GeForce GTX 1080 jól érezte magát.

3 - Ford Mustang rádió

Szintén a 2018-as Computexen bukkant fel a '60-as évekbeli Ford Mustang rádiójából kialakított, a G.Skill versenyére készített gép. A gyönyörűen csillogó retró rádió eredeti funkcióját is ellátta, még CD-lejátszó is került bele, és valahogy mégis kényelmesen elfért benne minden egyéb, ami ahhoz kell, hogy PC-nek lehessen nyilvánítani. Egy a gond vele: az egész lakást úgy kell átalakítani, hogy egy ilyen géphez passzoljon, és az bizony drága buli. 

4 - CRE8DORE Wolfenstein Youngblood

Sokakat megihletett már az évek során a Wolfenstein franchise, durvábbnál durvább alkotások születtek, de a 2019-es gamescomon is kiállított, CRE8DORE-féle masina épp az egyszerűsége miatt fantasztikus. Ez alapvetően a Wolfenstein Youngblood megjelenése alkalmából készült, és lényegében annyi történt, hogy a modder kibelezett egy Commodore CBM 8032-t, belsejébe pedig vadonatúj hardvereket helyezett, amelyek képesek futtatni a játékot. Valószínűleg nem kimondottan szemkímélő a 10 colos LCD-t nézni.

5 - Batmobil Tumbler

Batmanes PC-ből is akad néhány az interneten, de batfan06 alkotása különösen csodálatra méltó. A modder a 2005-ös Batman: Kezdődik! filmben látott, Tumbler névre keresztelt Batmobilt, illetve annak 1:6 arányú távirányítós mását alakította át PC-vé, egy szerény, már akkor is csak webböngészésre alkalmas gép komponenseit felhasználva. Természetesen ki kellett szednie mindent, amitől az autó távirányítható volt, de hát valamit valamiért.

6 - CMODX Leviathan

A Leviathan különlegessége, hogy megvásárolható - igaz, adók nélkül 5699 dollárba, mintegy 1,7 millió forintba kerül, és kizárólag Thaiföld lakosai juthatnak hozzá a hivatalos oldalon keresztül. A PC főként dísz: sem az AMD Athlon G200 processzor, sem az MSI GT 730 videokártya nem túl izmos, messze nem elegendőek a mai játékok futtatásához. A CMODX kínálatából egyébként kitűnik a sportautó formájú Hypersport is, amely 300 dollárral kerül többe, viszont GTX 1060 lapul benne.

7 - Star Wars X-Wing

Biztosan azonnal beindul a Star Wars rajongóinak nyáltermelése a RandomDesign modjától, még akkor is, ha a sötét oldalnak szurkolnak. Ez a gép annak a T-70 X-Wingnek az 1:8 arányú mása, amellyel Poe Dameron repült a legújabb trilógiában, és nemcsak a külseje lenyűgöző: Titan Xp kártya került bele, és az i9-9900K processzort egy egyedi vízhűtéses rendszer tartja hűvösen. A pár további alkotásaiban egyébként a randomdesign3d Instagram-csatornán lehet gyönyörködni.

8 - Origin PC Big O

A PC-sek és a konzolosok (sőt konzolosok és konzolosok) közötti harc már nem tart sokáig, ha valóban bejön a jóslat, és átveszik a hatalmat a streaming szolgáltatások minden felett, de az még a távolabbi jövő, egyelőre mehet az érvelgetés, hogy melyik platform miben jobb, miből marad ki az, aki kizárólag egyik vagy másik mellett teszi le a voksát.

Az Origin PC 2019-ben, fennállásának 10. évfordulója alkalmából egy olyan monstrumot mutatott be, amely pontot tesz minden vita végére: a Big O gaming PC-ben ugyanis egy 9. generációs Intel Core i9 CPU és egy Titan RTX GPU mellett megtalálható egy PlayStation 4 Pro, egy Xbox One X, valamint egy Nintendo Switch. Előbbi hármat egyedi hűtési rendszer tartja életben, és mindegyik ugyanarról az 1000 wattos tápról működik. A Switch egyébként könnyen kivehető. Sajnos nem került kereskedelmi forgalomba, de ha mégis kiadnák, valószínűleg többet kérnének érte, mint amennyiért külön-külön megvehetnénk a gépeket, ráadásul az új generáció hajnalán már elavultnak érződne. Na persze nem a PC-része.

9 - PlayBox

Hogy ez a menőbb, vagy az Origin PC-féle Big O, azt mindenki maga döntse el, de tény, hogy a PlayBox sem egy spórolós szerkezet. Ed Zarick két korábbi alkotását, az Xbook One-t és a PlayBook 4-et kombinálva összerakott egy hordozható konzollaptopot, beépített, 22 colos monitorral. Három hibája van: csak hálózatról működik, az Xbox USB-portjai elérhetetlenek, illetve nem forgalmazzák. Az alapjául szolgáló kétféle masinát viszont igen.

10 - Point Blank Barrett Radeon RX480

A Point Blank Barrett Radeon RX480 magáért beszél: az indonéz Suchao Modding & Design egy olyan, AMD-alapú gépet álmodott meg, amely még egész közelről is egy mesterlövészpuskának tűnik, nemhogy távolról. Gyönyörűen vezették el rajta a csöveket, a portokat a tár rejti, és ahogy annak lennie kell, a ravasz (avagy elsütőbillentyű) meghúzásával kapcsol be. Nem kell félni: természetesen ártalmatlan, viszont emelgetni nem ajánlott, mert nehéz, és futás közben feltehetően igen forró.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.