Hirdetés

Áram nélkül működik az MSI ventilátor



|

Fizikában járatosak bizonyára hallottak már a Stirling-motorról, amely hőenergiával működik. Az MSI alaplapjának egyik ventilátora ilyet alkalmaz.

Hirdetés

A TweakTown nevű internetes oldal szakemberei személyesen tekinthettek meg egy apró, de rendkívül ötletes lépcsőfokot, amelyet az MSI a környezetvédelem érdekében mászott meg. A taiwani Polo-Tech-kel együttműködve fejlesztették ki az újfajta hűtőt, amely külön feszültségbetáplálás nélkül mozgatja a levegőt.

 

 

A parányi ventilátor-hűtőborda páros a lapkakészlet, valamint az egyéb elektromos alktrészek által termelt hulladékhőt alakítja át mozgási energiává. Így nincs szükség plusz energiára az azokat hűtő ventilátor forgatásához, ezáltal tovább csökkentve a rendszer fogyasztását.

 

news_msiairpowerfan2_full.jpg

 

Az újfajta hűtő egyedüli hátránya a meglehetősen nagy gyártási költség, hiszen a lekicsinyített "külső égésű" motor igen pontos gyártást igényel, az egyedi felhasználás miatt pedig a tömegtermelés sem megoldható - egyelőre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.