Hirdetés

ARM vagy x86 processzor egyazon AMD alaplapban



|

Egyetlen lapkakészlet képes lesz kezelni mindkét típusú CPU-t.

Hirdetés

Az AMD határozottan érdekes újítással rukkolt elő tegnap, ugyanis a vállalat szerint jövőre piacra kerül az első olyan lapkakészlete, amely Puma+ (x86-64) és ARM Cortex-A57 architektúrás processzort egyaránt képes kezelni. A Project Skybridge lényege: egyetlen alaplap, ugyanaz a memória, szabadon válaszható architektúrájú központi egység.
 

Hirdetés


A kérdéses processzorokról egyelőre nem sokat tudni, azonban a 20 nanométeres csíkszélességű és HSA-kompatibilis egységekben természetesen AMD Graphics Core Next architektúrás GPU fog dolgozni, továbbá az ARM-es kiadás hivatalosan is kompatibilis lesz a Google Android operációs rendszerrel.


A Project Skybridge által nyújtott flexibilitás elsősorban a szerverpiacon lehet fontos, azonban 2015-ben a kliens és beágyazott rendszerek piacát veszi vele célkeresztbe az AMD. Végül a vállalat elárulta, hogy 2016-ban elérhetővé válhat az első teljesen saját tervezésű ARM processzora is, amellyel főként a mikroszerverek piacán kíván majd érvényesülni.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.