Hirdetés

ASUS vs. Gigabyte - hardverháború



|

Nyilatkozatháború és lehetséges per egy új fejlesztés miatt.

Hirdetés

A vita tárgya egy ASUS által bejelentett új fejlesztés ami - elméletben - hatalmas energia megtakarításra alkalmas. Az angolul EPU-nak keresztelt megoldás egy hardveres energia feldolgozó egység. A gyártó állítása szerint ezzel a megoldással akár 80%-al kevesebb energiát követelhetnek a számítógépek.

0518epu.jpg
 


Egy múlt heti bemutatóján azonban a Gigabyte éles hangon kritizálta az ASUS legújabb fejlesztését. Szerintük ugyanis ez a szám inkább közelít a 60%-hoz, és nemes egyszerűséggel reklámfogásnak minősítette az ASUS állítását. A Gigabyte szerint ellenfele semmiféle módosítást nem hajtott végre sem a tervezésben, sem a firmware-ben saját új szabványukhoz képest, amelyet Dynamic Energy Saver (DES) néven kezdtek nemrég beépíteni egyes alaplapokba. Ennek folyamán tulajdonképpen az energiatakarékos funkciók bekapcsolásával a processzor többfázisú tápellátó áramkörének egy részét kapcsoljuk ki.

A Gigabyte állításai szélsebesen terjedtek a világhálón, mire az ASUS megtette ellenlépéseit. Első körben visszautasította a vádakat, és kijelentett, hogy márpedig az ő alaplapjaikon igenis dolgozik egy fejlett chip, amelynek semmi más dolga, mint a rendszer igényeihez igazítani a tápegység működését. Másodszor perrel fenyegette meg a Gigabyte-ot, és minden olyan weblapot ahol közlik a prezentáción elhangzottakat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.