Hirdetés

Átdolgozott GeForce GTX 260 a Palittól



|

Ahogy azt eddig megszokhattuk, a Sonic márkanév masszívabb hűtést és megemelt órajeleket jelent.

Hirdetés

Mi magunk legutóbb valamikor a 2008-as év derekán láttunk közelről Palit Sonic grafikus kártyát, ám az akkoriban nálunk vendégeskedő két típus még "csak" a 9600-as szériát képviselte. A tegnapi nappal új modellel gyarapodott a gyártó ezen szériája, a GeForce GTX 260 második kiadását formálta át egy csöppet a Palit.

 

palit_gtx260_sonic_box.jpg

 

A GeForce GTX 260 Sonic 216 SP a Palit első egyedi tervezésű GTX grafikus vezérlője, jó szokás szerint nem csak a nyomtatott áramkör, hanem a hűtés is újnak számít. Az 55 nanométeres csíkszélességgel gyártott GPU 216 darab stream processzort tartalmaz, melyek 1348 MHz-es órajelen üzemelnek. A mag üzemfrekvenciája 625 MHz, a 448 bites memóriabuszon keresztül kommunikáló, 896 MB-nyi memória pedig effektív 2,2 GHz-en ketyeg. A kártyán két DVI-I és egy tv-kimenet kapott helyett, a dobozban viszont található egy DVI-HDMI átalakító is.

 

palit_gtx260_sonic.jpg

 

Az új nyomtatott áramkör és a megemelt órajelek következtében érthető az új hűtés alkalmazása, mely külsőre a Gainward Rampage 700-as grafikus kártyán található egységre hasonlít. Mivel most csak egy GPU hőtermelését kell kordában tartani, ezért ezúttal egy darab hőcsöves alumínium tömbről van szó, amit két darab PWM-vezérlésű ventilátor hűt számunkra ismeretlen percenkénti fordulatszám-tartományok között.

A Palit GeForce GTX 260 Sonic 216 SP hazai megjelenéséről és várható áráról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.