Hirdetés

ATI: 4850 és 3870 kéz a kézben!



|

Kompatibilitás a javából: pozitív tapasztalatok a CrossfireX-ről.

Hirdetés

Történt a napokban, hogy egy német fiatalember gondolt egyet, majd összekötött egy Radeon 4850-et egy Radeon 3870-tel CrossfireX megoldást használva, mintegy gyakorlás céljából. Sok reményt nem fűzött a dologhoz, hiszen az SLI és a Crossfire technológiák néha bizony még a teljesen papírforma szerű alkalmazás során is tartogatnak meglepetéseket a felhasználók számára. A tesztkonfiguráció azonban hiba nélkül bootolt, sőt a sorba kötött grafikus kártyák még a 3DMark06 tesztet is simán lefuttatták. Nem is akárhogy.

crossfirex_48003870.jpg
 

 

Mint arról beszámoltunk, a két 4850 összekötéséből született CrossfireX mérési eredményei nem voltak éppen bíztatóak, minden bizonnyal a meghajtóprogramokkal kapcsolatos valamilyen probléma miatt. A fiatalember mérési eredményei azonban rácáfoltak erre, hiszen csaknem 2000 ponttal nőtt a rendszer teljesítménye. A szimpla 3870 12 300 pontos eredménnyel teljesített, míg társítva a 4850-nel a rendszer – ami egy Vista 64bit alapú gép volt – 14 180 pontot produkált. Örvendetes hír ez, hiszen ha ez így működik, sokak számára még vonzóbbá válhat az ATI új fejlesztése, és a Catalyst-en dolgozó mérnökök bizonyára további teljesítmény növekedést fognak kipréselni a kártyákból a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.