Hirdetés

ATI DirectX 9–OpenGL konverter



|

Hamarosan jöhetnek a „DirectX-es” játékok Mac OS és Linuxra alá

Hirdetés

A csomag jelenleg Windows és Mac OS X alá érhető el, de mivel szabadforrású termékről van szó, várható Linuxra való portolása is. Bár a konverzió nem teljesen automatikus, de a legfontosabb DirectX–OpenGL átalakításokat megteszi, ezért használatával jóval egyszerűbb a meglévő DirectX-es alkalmazások átalakítása, mint korábban.

 

A két szabvány a DirectX és az OpenGL eleddig oly mértékben tért el egymástól, hogy egy programnak az egyikről a másikra való átültetése szinte az egész 3D-s megjelenítő logika újraírását követelte meg. Ez akkora plusz munkát és költséget igényelt, ami a windowsosnál sokkal kisebb maces illetve linuxos játékpiacon való megjelenéseket eleve gazdaságtalanná tette. A HLSL2GLSL csomag a legnagyobb munkát igénylő DirectX High Level Shader Language (HLSL) programkódok OpenGL-s megfelelőjükre (GLSL) való átírását segíti.

 

Az új átalakítónak hála, a jelenlegi helyzet bizonyosan változni fog; hamarosan megjelenhetnek a népszerű DirectX-es játékok maces és linuxos változatai is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.