Hirdetés

ATI X1950 külső PCI-E foglalatban



|

Lencsevégre kapták működés közben a külső PCI-Express foglalatot

Hirdetés

A fényképből jól kivehető szinte minden részlet. A NYÁKon elehelyezkedő foglalat külső 12 voltos tápellátást igényel, és két darab x4 PCI-Express csatlakozik hozzá -- bár így csak x8 sávszélesség érhető el.

 

 

lasso_1_k.jpg

 

 

Az ATI-által fejlesztett Lasso kódnevű külső PCI-Express foglalatot a cég partnerei már az elmúlt év végén láthatták, azonban a nagyközönség számára -- eddig -- láthatatlan volt. Az ATI/AMD munkatársai állítólag egy külső Crossfire megoldáson is dolgoznak, bár részleteket még nem tudni.

 

Az ASUS már bemutatta saját fejlesztésű külső grafikus megoldását, az XG Stationt, mely sok hasonlóságot mutat a Lassoval, azonban lényeges különbség, hogy míg a most lefényképezett megoldás külső PCI-Express kábelezést hazsnál, addig az ASUS XG Staton Express Card interfészen kommunikál. Külső források úgy tudják, hogy az ASUS átvált majd az ATI-féle megoldásra, amint az véglegesen elkészül.

 

 

asus_xg.jpg

 

ASUS XG Station: külső grafikus kártya noteszgépekhez
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.