Hirdetés

ATI X1950Pro baráti áron



|

Hamarosan a piacon: új középkategóriás videokártya az ATI-tól

Hirdetés

Az X1950Pro megjelenését elvileg a jövő hétre dátumozták, de a gyártó mégis eltolta október utolsó hetére. A kártya magja az RV570, amely az első 80 nanométeres technológiával gyártott grafikus vezérlőlapka, és szinte minden szempontból különbözik az eddigiektől.


Az új vezérlőn 36 árnyaló egység, és 12 pixel futószalag dolgozik, ami végül is egy lebutított R580 (X1900XT). Ez a darab 575 megahertzes mag-, és 686 megahertzes GDDR3 memóriaórajellel rendelkezik - bár a kártyagyártók hasonló termékei majd valószínűleg eltérnek ezektől az értékektől.

Ezen a korai darabon két DVI csatlakozót találunk, de nincs HDCP támogatás, igaz, a későbbi darabokon elképzelhető, hogy lesz.

Legnagyobb érdekessége a belső CrossFire csatoló - várhatóan valamilyen hasonló megoldás lesz, mint az NVIDIA SLI technológiájánál. Az integrált CrossFire kompozitáló motor mellett a másik pozitívum, hogy csak egy helyet foglal a kártya, köszönhetően a lekeskenyített hűtési megoldásnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.