Hirdetés

Átlagosan 15 évig támogat egy csatlakozót az Apple



|

Így annyira már nem is meglepő a jackcsatlakozó távozása - ez 32 éve van szolgálatban.

Hirdetés

Sokan radikális lépésnek tartják, hogy az iPhone 7 várhatóan szakít a jackcsatlakozóval. A The Verge összeállítása azonban rávilágított, hogy talán mégsem olyan túlzó a lépés. 

Hirdetés

Az összeállítás alapján az Apple átlagosan 15 évig támogat egy-egy csatlakozót vagy szabványt. A jackcsatlakozó 1984 óta minden Apple termékben helyet kapott, ami összesen 32 évet jelent. Ez azt jelenti, hogy ezt a szabványt az átlagosnál kétszer több ideig támogatta a cég. 

Nagyjából 15 évig volt jelen az Apple termékeinek az életében a floppy. Körülbelül 18 éve van így az USB port is, ugyanakkor az új MacBook már jelzi, hogy az USB-C javára a jövőben ezzel is szakíthat a vállalat. 

Vannak, akik még mindig kétkedve fogadják a hírét annak, hogy az Apple örökre szakít a jackcsatlakozóval. A Cirrus Logic ugyanakkor már olyan hardveres fejlesztői csomagot is bemutatott, ami kifejezetten Lightning-csatolós fejhallgatókhoz alkalmas. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.