Hirdetés

Átlátszó, hajlítható akkumulátor



|

200 nanométer vastag, átlátszó, és hajlítható akkumulátort mutattak be.

Hirdetés

 

A Waseda Egyetem több igencsak figyelemreméltó eszközt mutatott már be. A japán intézmény tudósai ezúttal sem hétköznapi dolgot tártak a nagyközönség szeme elé: egy átlátszó, és hajlítható akkumulátort.

 

flexible_seethrough_battery.jpg

 

Az akkumulátor gyakorlatilag egy redox, organikus polimerfilmből áll, amely csupán 200 nanométer vastag. Az akkumulátor nagy sűrűsége miatt óriási töltéskapacitással rendelkezik. Teljes feltöltése megközelítőleg egy percet vesz igénye; azonban arról nincs információ, hogy a gyakorlati használatban meddig működőképes az effajta akkumulátor. Természetesen egyelőre nem tudni, hogy az eszközt mikor kezdik el alkalmazni laboratóriumon kívűl is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.