Hirdetés

Atom-verő VIA Nano?



|

Talán meglepő, de úgy fest, a VIA Nanolepipálja az Intel Atom CPU-ját.

Hirdetés

0731nano2.jpg
Az Intel Atomról, a netbookok, MID-ek és mindenféle hordozható eszközök szívének szánt processzorról tudvalevő, hogy bár a teljesítménye javításához az Intel elővette a fiók mélyéről a Hyper-Threading technológiát - melynek lévén a processzor kétmagosnak látszik az operációs rendszer felé -, alacsony fogyasztásra optimalizálták. A tesztek szerint a VIA legújabb üdvöskéje, az eredetileg Isaiah (Ézsaiás) kódnevű, a végleges keresztségben Nano nevet kapott, hasonló piaci szegmenst célzó processzor lepipálja az Intel Atomját.

 

A VIA Nano processzora minden téren legyőzte az Intel Atomot, és nem is olyan kis különbségekkel. A CineBench teszt alatt 200 ponttal volt gyorsabb, és a Lame MT kódolással 50 másodperccel előbb végzett mint Inteles riválisa. Az Intel integrált grafikus vezérlője azonban gyorsabbnak bizonyult, mint a VIA Chrome integrált VGA-ja. A két processzor órajele között volt némi eltérés a VIA javára. A Nano 1,8 gigahertzen futott, míg az Atom 1,66 gigahertzen, de a 140 megahertzes eltérés nem annyira jelentős, hogy ekkora teljesítményeltérést írhassunk a számlájára.

 

A hír azért is örvendetes, mert igazolja a korábbi még közel sem végleges processzorokkal készült tesztek eredményét. A végeredmény minden estre biztató a VIA számára, most már valóban csak az kell, hogy végre megjelenjenek a Nanóra épülő termékek a piacon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.