Hirdetés

Átrendeződött a merevlemez-piac



|

Csupán három gyártó maradt a HDD-iparban - szakértők szerint ez javít az iparág hatékonyságán és stabilitásán is.

Hirdetés

A merevlemez-piac az utóbbi idők történései miatt igen komoly átrendeződésen ment keresztül. Először a Western Digital hosszú idő után megelőzte az ősi rivális Seagate-et, és világelső lett az iparágban, majd nem sokkal ezután felvásárolták a Hitachi GST-t, a Hitachi teljes merevlemez-divízióját. Ezzel nem csak részesedés és piaci lefedettség, de kutatás-fejlesztés terén is óriási előnyre tettek szert.

 

Nem telt el sok idő, kiderült, hogy a bővülő, ám veszteséges Samsung HDD-üzletág eladó: a Seagate nem hezitált, gyakorlatilag azonnal lecsapott a lehetőségre, és megvette a Samsung merevlemez-részlegét. Kettejük között a megállapodás kétoldalú, ugyanis míg a Samsung eszközökbe Seagate HDD-k kerülnek majd, addig a Samsung az SSD-k tekintetében segédkezik a Seagate-nek.

 

Az iSuppli piacelemző cég arra volt kíváncsi, a történéseket követően hogyan rendeződött át a merevlemez-piac, és milyen hatásokra lehet számítani. A kutatások szerint a Western Digital körülbelül 50 százalékkal vezeti az iparágat, míg a Seagate ehhez 40 százalékkal járul hozzá. A maradék 10 százalékot a Fujitsu HDD-ágát 2009-ben felvásárolt Toshiba adja. Az elemzők véleménye szerint az, hogy ötből három gyártó maradt a piacon; jó hír, ugyanis az iparág stabilitása és hatékonysága is javul majd ennek következében. 

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Merevlemez-vásárlás

Furcsán viselkedő merevlemez

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.