Hirdetés

AVM Fritz!PowerLine 500E



|

Lassan fellendül a PowerLine piac. A német AVM rögtön az 500 megabites eszközével veti bele magát a vásárlók kegyeiért folytatott küzdelembe.

Hirdetés

A kábeles hálózat kényelmetlenségeit leggyakrabban Wi-Fi használatával igyekszünk kiküszöbölni, de akadhat olyan rádiós szempontból túlterhelt, használhatatlan környezet vagy WiFi-n nem elérhető hálózati eszköz, ami szükségessé teszi más technológia alkalmazását. A PowerLine technológia a hagyományos elektromos vezetékek váltóáramának szinuszhullámaira ülteti rá az adatcsomagokat leíró jeleket, így az áramellátás mellett adathálózati funkciókra használja fel az amúgy is minden lakásban és irodában meglévő kábelezést. Az AVM csak most jött ki első PowerLine adapterével, de az máris az 500 megabites kategóriában indul.

 



Kevés egyszerűbben üzembe helyezhető eszköz képzelhető el az 500E-nél: ahogy minden PowerLine kütyüt, úgy ezt is csak be kell dugnunk a fali alzatba, és a mellékelt Cat5E osztályú kábellel csatlakoztatni az Ethernet-hálózathoz vagy eszközhöz. Természetesen legalább két adapterre lesz szükségünk, ezek a ház tetszőlegesen távol levő konnektorai között (ha azok egy körön vannak) tartják a hálózati kapcsolatot. További adapterek az erre szolgáló gomb lenyomása után automatikusan hozzáadhatók a titkosított hálózathoz, hasonlóan, mintha Wi-Fin a WPS funkciót használnánk. Mindössze három jelzőfényt építettek ki az adaptereken, ezek az áramellátást, a PowerLine-hálózat meglétét és az Ethernet végpont működését jelzik.

 



A teszt során pár másodperc alatt üzemkész állapotba váltott a kit és stabilan működött. Rövid, 8 méteres fali kábeltávon 4,3 MB/s, két lakószint között átívelő szakaszon már szerényebb, 1,26 MB/s teljesítményt mértünk állománymásoláskor. Sajnos a gyári 500 megabites sávszélesség az elektromos zavarok miatt a gyakorlatban szinte elérhetetlen, ez a PowerLine rendszerek általános jellemzője.

Adatok:

- PowerLine adapter kit (IEEE P1901, 100-240 V, 50/60 Hz)
- legfeljebb 16 eszköz, 128 bites AES titkosítás
- 500 MB/s maximális sávszélesség
- gigabit LAN port
- 4,5 watt fogyasztás egységenként (1 W alvó módban)
- legfeljebb 500 méter hatótáv (kábelhosszon)
- Forgalmazó: AVM
- Ár: 35 716 Ft
- Web: avm.de/en

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.