Hirdetés

AVM Fritz!WLAN Repeater 1750E: Wi-Fi ac-t mindenhova



|

Az eszközzel felerősíthetjük a meglévő Wi-Fi routerünk jelét.

Hirdetés

Idegesítően gyenge Wi-Fi-jellel és szűkös hatótávolsággal sajnos már egy kisebb lakásban is találkozhatunk. Egyszerű megoldást kínál a jelismétlő, ám sokáig azok használatával kényszerűen lejjebb kellett adnunk a router eredetileg kínált teljesítményéből, mivel a repeaterek egyszerűen nem támogatták az újabb, gyorsabb szabványokat. Az AVM új Fritz!WLAN Repeaterével azonban ez már nem fordulhat elő. Ahogy nevében is olvasható, ez az eszköz fejlett belsőt kapott, természetesen 802.11ac szabványú, támogatja a dual bandet, és szimultán kínál 5 GHz-en 1300 Mbit/s, 2,4 GHz-en pedig 450 Mbit/s sávszélességet.

Hirdetés


A fehér-piros dizájn tökéletesen passzol a Fritz eszközök formavilágához, de (vélhetően az antennák miatt is) kicsit nagyméretű ahhoz, hogy kompaktnak és kényelmesnek mondhassuk. A Wi-Fi-jel ismétlésének beállítása nagyon egyszerű, mindössze egy gombnyomással történik, feltéve, hogy routerünk támogatja a WPS (Wi-Fi Protected Setup) funkciót. Akkor sem kell kétségbeesnünk, ha ezt nem használjuk, a grafikus kezelőfelületen varázsló segít egyszerűen beállítani a jelismétlést. A Wi-Fi repeatereknél a legfontosabb, hogy megtaláljuk az ideális helyet, ebben segít az előlapi LED sor; rögtön látjuk, hová érdemes telepíteni a Fritz!WLAN Repeatert. Az egyszerű, de bőségesen felszerelt firmware, a stabil jel és a sok szolgáltatás mellett a gigabites LAN-csatlakozó is hasznos, többféle módon hasznosítható. Használat során a hatótávolsággal és a fogyasztással is meg voltunk elégedve, de hozzá kell tennünk, hogy azért egy 802.11ac router teljesítményét nem hozza, pedig árban ezzel van egy szinten.


Névjegy

– Ár: 34 990 Ft
– Gyártó: AVM
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 9
– Ár/érték: 6


Adatok

– 802.11ac szabvány
– dual band
– 1300+450 Mbit/s
– IPv6-támogatás
– WPS kapcsolatkiépítés
– gigabites LAN-csatlakozó
– automatikus firmware-frissítés
– 76,5×155×62,6 mm
– 5,5 watt maximális fogyasztás


Előny: 802.11ac szabvány, dual band, jól felszerelt firmware, jó hatótávolság
Hátrány: nagy méret, magas „ac” felár


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.