Hirdetés

Az AMD RDNA 3-as kártyái akár háromszor gyorsabbak is lehetnek a jelenlegi csúcsnál



|

Leghamarabb jövőre debütálhatnak a cég következő videokártyái, és a legfrissebb hírek szerint brutális teljesítménybeli növekedésre számíthatunk.

Hirdetés

Az elmúlt egy évben szinte lehetetlen volt elérhető áron videokártyához jutni, és a TSMC vezetése úgy látja, a hiányt még 2022 elején is érezni fogjuk. A fejlesztések persze ettől még nem álltak le, az AMD mérnökei megfeszítve dolgoznak azon, hogy minél nagyobb piaci részesedést happoljanak el az Nvidiától. Ha a jelenlegi terveik sikerrel járnak, ez a következő generációval újabb lökést kaphat.

Az RDNA 2 architektúra durván 50%-os javulást hozott az előző generációhoz képest, a következő ugrás azonban ennél sokkal nagyobb is lehet, ha hihetünk a legfrissebb infóknak.

Hirdetés

Miután beindultak a találgatások, hogy a hardveres fejlesztésnek köszönhetően (a Big Navi 80 számítási egysége helyett 160 dolgozik majd az RDNA 3-as kártyákban) akár 2,5-szeres is lehet a teljesítménybeli növekedés, egy ismert szivárogtató, "Kittyyuko" is hozzászólt a témához. Szerinte ennél érezhetően nagyobb ugrásról van szó, vagyis akár 300% közeli javulásra is számíthatunk.

Ezzel a teljesítménnyel már a 4K-s kijelzőkön is kisajtolhatjuk a kompetitív játékokhoz elengedhetetlen magas, stabil framerate-et, sőt, a 8K-s panelek is elérhető közelségbe kerülnek. Az új hardverrel az AMD a ray tracing terén is utolérheti vagy beelőzheti az Nvidiát, hiszen míg az RTX kártyák esetében ez a hívószó, az AMD chipjei esetében az implementáció jelenleg jóval kevésbé meggyőző.

Ahogy a bevezetőben is írtuk, ezek a kártyák csak 2022-ben vagy 2023-ban kerülnek majd a boltok polcaira, és csak remélni tudjuk, hogy addigra már csak rossz emlék marad a jelenlegi chiphiány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.