Hirdetés

Az AMD reagált a túlhevülő Radeon kártyákra



|

Többen jelezték, hogy elég komolyan túlhevült a Radeon RX 7900-as videókártyájuk, az AMD pedig végre reagált a reklamációkra.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt végre boltokba kerültek az AMD Radeon RX7000-es videókártyái, amelyeket az Nvidia GeForce legújabb, 4000-es széria konkurenciájának szántak, ám az elmúlt hetekben kiderült, hogy sajnos nem felhőtlen az öröm, ugyanis nagy valószínűleg hibás darabok is lejöttek a gyártósorról.

Egészen pontosan arról van szó, hogy több felhasználó is komoly túlhevülést tapasztalt az RX 7900 XTX kártyák esetében, több esetben akár 110°C fokos hőmérsékleten pörögtek a kártyák, amin még a maximum sebességen pörgő hűtőventilátorok sem segítettek.

Hirdetés

Az AMD hosszú hallgatás után végre reagált ezekre a panaszokra, bár nem nagyon vitték túlzásba, ugyanis gyakorlatilag arra kérték az érintett fehasználókat, hogy forduljanak az ügyfélszolgálathoz:

"Tudunk róla, hogy felhasználóink egy része túlhevülést tapasztal az AMD Radeon RX 7900 XTX grafikus kártyáknál. Arra kérjük ezeket a felhasználókat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az AMD ügyfélszolgálatával."

Ugyan az AMD válasza nem sokat segített, de egyes felhasználók szerint a hővezető paszta cseréje már érezhető javulást okoz. Mindenesetre ezt a lehetőséget csak azoknak ajánljuk, akik tényleg teljesen biztosak benne, hogy mit csinálnak, a többiek pedig tényleg akkor járnak a legjobban, ha felveszik a kapcsolatot a gyártóval vagy az üzlettel, ahol vették a kártyát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.