Hirdetés

Az Apple ügyvezetője szerint az ultrabookok nem fenyegetik a tabletpiacot



|

Tim Cook kompromisszumos megoldásnak véli az Intel kedvencét.

Hirdetés

Az ultrabookok körüli növekvő reklámhadjárat magával hozta a kérdést, hogy vajon az érintőpaneles, szupervékony notebookok mit jelentenek a tabletpiac számára? Az Apple ügyvezetője szerint fenyegetést semmiképpen. Tim Cook szerint az érintőképernyős noteszgépek túl sok kompromisszumot követelnek, így sem jó laptop, sem multimédiás tábla-PC nem lehet belőlük.

 

"Mindent lehet ötvözni. A probléma az, hogy ezek a termékek kompromisszumokról szólnak, és végül annyi lesz belőlük, hogy senki nem lesz elégedett.

Össze lehet rakni egy kenyérpirítót egy hűtőgéppel, de valószínűleg nem arat majd túl sok sikert. Mi a kezdetek óta úgy gondoljuk, hogy a tabletpiac hatalmas. [...] Számunkra egyértelmű volt, hogy rengeteg irányba lehet elindulni." - mondta Tim Cook.

 

 

Az Intel legfrissebb ígéretei szerint azonban még az idén megérkezhetnek a 700 eurós ultrabookok. Míg az Apple legfőbb embere problémásnak gondolja az Intel új kedvenceit, addig el lehet mondani, hogy a tabletekkel kapcsolatban is sok kétsége volt az embereknek a kezdetekben. Az Intel és partnerei már bizonyították, hogy az ultrabookok a billentyűzeteiknek és vékony kialakításuknak hála versenyképesek lehetnek; a gond a nagyon magas árakkal van. A Windows 8 érintésre optimalizált kezelőfelületével pedig további plusz lehetőségek nyílnak meg az Intel előtt.

 

Az Apple ügyvezetője ennek ellenére nem hisz abban, ami mellett az Intel oly elkötelezett:

"Úgy gondolom, hogy a MacBook Airnek nagyon jó a piaca, mi pedig folytatjuk a termék továbbfejlesztését. [...] Senki nem akarna összerakni egy iPadet és egy MacBook Airt, mert mindkét oldalról kompromisszumokat kötnénk, és egyik fél sem lenne elégedett. Néhányan mindkét eszközt szeretnék, és mi úgy hisszük, hogy ez is jó dolog. A keresztezésekből adódó kompromisszumok... mi nem szállunk be ebbe a játékba. Mások talán." - zárta véleményét Cook.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.