Hirdetés

Az arcunkat is szkennelni tudja a HTC új VR eszköze



|

A VR Tracker 3.0 és a Vive Facial Tracker tovább tökéletesítik a virtuális valóság élményét.

Hirdetés

Habár a HTC mobilos visszatérése egy kissé döcögősen halad, a Vive VR-eszközök továbbra is látható szeletet hasítanak ki a virtuális valósághoz köthető felszerelések piacából. A tajvaniak persze nem is engedik el a gyeplőt, szerdán rögtön két új kütyüt mutattak be.

Az egyik a HTC Vive Tracker 3.0, ami nevéhez hűen a 2018-ban bemutatott Vive-követők harmadik generációja. Ez egy csatlakoztatható érzékelő, amit a testünkre erősítve vagy különböző eszközökkel (pl. hangszerek, teniszütők stb.) kell használni, így a szimuláció ezeket is képes pontosan követni.

Hirdetés

A Vive Tracker legfrissebb verziója az elsőhöz képest 15 százalékkal könnyebb és 33 százalékkal kisebb, átmérője mindössze 10 cm körül van. A fogyókúra révén a kütyü sokkal mobilisabbá vált, az első generáció ugyanis még egy kissé bumszlin mutatott a kiegészítőkön.

Jó hír még, hogy a Vive Tracker 3.0 így is 75%-kal tovább bírja egy töltéssel, ami a HTC ígérete szerint a gyakorlatban közel 7 órás üzemidőt jelent. Bizonyára sok vásárló örül majd annak is, hogy a követő végre USB-C csatlakozót kapott a töltéshez.

Az új verzió szerencsére működik a régebbi technológiával, így könnyedén integrálható a SteamVR 1.0-val és a 2.0-val is, valamint minden hardverrel, ami pogo pin csatlakozókat használ. A Vive Tracker 3.0 máris rendelhető az Egyesült Államokban és Európában is, 129 dolláros, illetve 139 eurós áron a Vive saját weboldaláról.

A tajvaniak másik újdonsága a Vive Facial Tracker nevű arckövető, ami 38 arcmozdulat zökkenőmentes felismerésére képes, beleértve az ajkakat, az állkapcsot, a fogakat, a nyelvet és az állat használóakat is. Az eszköz célja, hogy a VR-avatarokat élethű arckifejezésekkel ruházza fel, hasonlóan az iPhone-okban dolgozó FaceID technológiához.

A HTC nem csak fejlesztőknek és játékosoknak ajánlja a Vive Facial Trackert, a cég szerint ugyanis a kiegészítő hasznos lehet az orvostudományban, vagy a terméktesztelők arckifejezéseinek monitorozására is. További lehetséges célcsoportként jelölték meg az amatőr filmeseket, akik nem tudnak nagy összegeket áldozni a profibb motion-capture technológiákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.