Hirdetés

Az Intel 5 milliméteres HDD-ket akar



|

Az ultrabookok érdekében a merevlemezeknek és az SSD-knek is vékonyabbaknak kell lenniük.

Hirdetés

Bár a most bemutatott, mindössze 7 milliméter vastag Western Digital HDD a maga 500 gigabájtos kapacitásával meglehetősen lenyűgöző adattárolónak bizonyul, az Intel ezzel a mérettel korántsem elégedett. Az ultrabookok várt sikere miatt nyomást gyakorolnak a HDD- és SSD-ipar szereplőire, hogy azok még vékonyabb meghajtókkal álljanak elő, a még csak rövid ideje bevezetett 7 milliméteresek helyett.

 

A Pekingben megtartott, 2012-es IDF-en az Intel egy új listával készült, amelyen olyan pontok szerepelnek, amiknek teljesülniük kell az ultrabookok folyamatosan változó specifikációhoz. Amellett, hogy jóval laposabb adattárolókra van szükség, a SATA interfész sem lehet ezeken rajta, hanem már a meghajtókon belül kell helyet kapjon, tovább csökkentve az adattárolók valódi helyét.

 

A feladat az SSD-k esetében nem okozhat gondot, hiszen a nyomtatott áramköri lapok és az alkatrészek esetében is csupán milliméteres fogalmakról van szó. A merevlemezek tekintetében azonban óriási kihívás elé állítja a mérnököket az Intel elvárása, hiszen kulcsfontosságú alkatrészeket kell lekicsinyíteni ahhoz, hogy egy új, 5 milliméter vastag HDD megszülessen.

 

Képforrás: VR-Zone

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.