Hirdetés

Az Intel kijavította a "8 megabájtos" SSD-it



|

A vártnál hamarabb érkezett meg a firmware-frissítés a hibás 320-as szériás SSD-meghajtókhoz.

Hirdetés

Kicsivel több mint egy hónapja számoltunk be Önöknek az Intel 320-as szériás SSD-meghajtóinak komoly hibájáról, amely teljes adatvesztést okozhat, majd az SSD a meglévő tárhelyét 8 megabájtra redukálja.

 

Az akkori elméletek szerint a vezérlő okozza a hibát, amely energiaveszteség esetén 8 MB-ra csökkenti az eszköz tárkapacitását. Az Intel egyik munkatársa szerint a jelenséget az idézi elő, hogy az SSD megpróbál újrakapcsolódni a SATA porttal, ahelyett, hogy leállna.

 

Az Intelnek sikerült kijavítania az igen kellemetlen hibát, amelyet a 4PC10362 kódjelzésű firmware telepítésével lehet orvosolni. A már pórul járt felhasználóknak (hibakód: BAD_CTX 0000013x) és a még szerencsés 320-tulajdonosoknak egyaránt ajánlott a meghajtó firmware-jének mielőbbi frissítése. A kapcsolódó útmutató és a firmware elérhető az Intel oldalán.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.