Hirdetés

Az OCZ kivonul a költséghatékony RAM-ok piacáról



|

Az OCZ a jövőben már csak prémium RAM-okkal és SSD meghajtókkal foglalkozik.

Hirdetés

Az amerikai memóriagyártó úgy döntött, elhagyja a költséghatékony memóriák piacát. A döntés azért is érdekes, mert az OCZ DRAM-eladásaiból származó bevételek 70%-át épp a belépőkategóriás modulok adták.

 

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az ilyen memóriákat megvásárló felhasználók nem jelentenek megfelelő profitot: az OCZ hiába ad el rengeteg value RAM-ot, ezeken annyira kevés haszna van a gyártónak, hogy az elmúlt hat negyedév adatait elemezve úgy döntött, befejezi ezek forgalmazását.

 

Az olcsóbb RAM-okat idén augusztusban és novemberben vonják ki végleg a forgalomból. Az OCZ azonban hangsúlyozta, hogy a prémium memóriapiacon továbbra is aktív lesz: bár a prémium RAM-piac korlátozott, de profitteljes. Emellett másik fő piacára, az SSD-üzletre fókuszál majd a gyártó.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.